Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

BRUKSRETT

Bruksretter:

Almenningen er etter almenningsloven pålagt å føre register over alle bruksberettigede eiendommer. Arbeidet med å holde dette registeret oppdatert er vanskelig, da mange ikke melder fra om eiendomsoverdragelser. Styret henstiller til de bruksberettigede om å gi tilbakemelding om overdragelser, flytting m.m. Antall bruksretter i lodd nr 2 er nå 529. Det er mange bruksretter som ikke har noen tilknytning til jordbruk lenger, samt mange som har skiftet eiere flere ganger uten at almenningen får melding om dette.

Generelle betingelser:

Rabatter kan gis til de formål som er knyttet til jordbruksnæringen på vedkommende

bruksberettigedes eiendom. For materialuttak med en bruttoverdi på kr. 30.000,- + mva eller mer, gis bruksrettrabatt bare etter søknad til almenningsstyret.

Rutinemessige kontroller på bruken av bruksrettuttak vil bli foretatt. Ved misbruk blir bruksrettrabatten inndratt.

Søknader:

Det skal søkes skriftlig om uttak av materialer, dersom uttaket har en bruttoverdi på 30 000,- +mva. eller mere i året. Søknaden sendes almenningsstyret senest 1 mnd. før materialene ønskes levert.

Bruksrettsrabatter:

Material uttak foretas hos XL Bygg Toten Tre eller Byggsenteret Toten. De gir 43 % rabatt til alle bruksberettigede i lodd nr. 2, i tillegg gis det 30 % rabatt fra Toten Almenning lodd nr. 2. Faktura kommer fra leverandøren av trelast og byggevarer.

Ved - biprodukter :

Langved: Kr. 280,-/m3 + frakt

Ved på rot - gratis

Eierskifte av bruksberettiget eiendom.

De bruksberettigede har plikt til å underrette almenningen skriftlig i forbindelse med eierskifte eller andre begivenheter som har betydning for utøvelsen av bruksretten og stemmeretten ved almenningsvalg. Manglende underretting til styret kan få den konsekvens at vedkommende ikke kommer i manntallet, og derved ikke vil kunne avgi stemme ved almenningsvalget.

Bruksregler

Last ned pdf med Bruksregler for Totenalmenningene (Endelig Versjon godkjent av Dep 10.01.2023)

Årberetning og regnskap 2023

Last ned:

Årsberetning og regnskap 2023

Valgkomiteens innstiling 2024


Årsberetning og regnskap 2022

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn