Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

BRUKSRETT

Bruksretter:

Almenningen er etter almenningsloven pålagt å føre register over alle bruksberettigede eiendommer. Arbeidet med å holde dette registeret oppdatert er vanskelig, da mange ikke melder fra om eiendomsoverdragelser. Styret henstiller til de bruksberettigede om å gi tilbakemelding om overdragelser, flytting m.m. Antall bruksretter i lodd nr 2 er nå 542. Det er mange bruksretter som ikke har noen tilknytning til jordbruk lenger, samt mange som har skiftet eiere flere ganger uten at almenningen får melding om dette.

Generelle betingelser:

Rabatter kan gis til de formål som er knyttet til jordbruksnæringen på vedkommende

bruksberettigedes eiendom. For materialuttak med en bruttoverdi på kr. 20.000,- + mva eller mer, gis bruksrettrabatt bare etter søknad til almenningsstyret.

Rutinemessige kontroller på bruken av bruksrettuttak vil bli foretatt. Ved misbruk blir bruksrettrabatten inndratt.

Søknader:

Det skal søkes skriftlig om uttak av materialer, dersom uttaket har en bruttoverdi på 20 000,- +mva. eller mere i året. Søknaden sendes almenningsstyret senest 1 mnd. før materialene ønskes levert.

Bruksrettsrabatter:

Material uttak foretas hos XL Bygg Toten Tre eller Byggsenteret Toten. De gir 43 % rabatt til alle bruksberettigede i lodd nr. 2, i tillegg gis det 20 % rabatt fra Toten Almenning lodd nr. 2. Faktura kommer fra leverandøren av trelast og byggevarer.

Ved - biprodukter :

Langved: Kr. 280,-/m3 + frakt

Ved på rot - gratis

Eierskifte av bruksberettiget eiendom.

De bruksberettigede har plikt til å underrette almenningen skriftlig i forbindelse med eierskifte eller andre begivenheter som har betydning for utøvelsen av bruksretten og stemmeretten ved almenningsvalg. Manglende underretting til styret kan få den konsekvens at vedkommende ikke kommer i manntallet, og derved ikke vil kunne avgi stemme ved almenningsvalget.

Bruksregler

Last ned pdf med Bruksregler for Totenalmenningene (Endelig Versjon godkjent av Dep 10.01.2023)

Årberetning og regnskap 2022

Last ned årsberetning og regnskap 2022 her.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn